У переважній більшості класичних сценаріїв каву не фарбують спеціально. Її колір формується заварюваним зерном (або розчинним порошком) і добавками, що кладуть туди:
Якщо ж ви хочете пофарбувати саме тіло напою, наприклад, щоб здивувати ваших гостей на домашній вечірці чи просто щоб підвищити собі настрій запровадженням різноманітності у ваше життя, то можна використовувати низку штучних і натуральних барвників. До речі, вони можуть використовуватися і бариста, який експериментує з дизайном своїх напоїв у кав’ярні чи ресторані.
Поширені методи зафарбовування кави
Усі наведені нижче методи використовуються давно:
Найпоширеніший метод на сьогодні. Фарбування напою відбувається завдяки техніці створення пінки (основи) і малюнку на її поверхні, який створюється молоком, яке вливається. У результаті виходить контрастна поверхня, яку можуть додатково посипати корицею, тертим шоколадом чи какао.
Робиться вже згаданими корицею, шоколадом чи какао, які просипають на каву через спеціальну форму. Можуть використовуватися й інші посипки — кольорований і пресований в маленькі частинки цукор чи цукрова пудра (як на поверхню паски).
Сучасний ринок рясніє різноманітністю кольорів, в які можна зафарбувати їжу і напої. Вони випускаються у формі рідких і порошкоподібних харчових добавок, які треба додати при приготуванні, щоб отримати практично будь-який спектр кольору, від білого до чорного і будь-якого кольору веселки. Для збільшення насиченості потрібно додати більше барвника.
Натуральні добавки для зафарбовування кави
Нижче наведено методи зафарбовування тіла напою натуральними інгредієнтами природного походження, безпечними для здоров’я людини. Їх усі варто додавати в напій при приготуванні і розмішати в чашці чи посудині, де ви готуєте вашу ароматну каву.
Зазначимо, що всі добавки природного походження (не важливо, у вигляді соку, порошку чи ще як) змінюють смак напою. А тому спочатку переконайтеся, що вам і вашим гостям подобається конкретний смак. І, якщо так, то вже потім сміливо експериментуйте з об’ємом добавок для отримання різного напою за насиченістю кольору і інтенсивністю зміненого смаку.
Ну що, ви готові до кольорових експериментів?
+380 (44) 239-55-88
+380 (66) 239-55-88
+380 (63) 239-55-88
+380 (68) 239-55-88
Пн - Пт: 09:00 - 18:00, Сб.Нд. — Вихідні